Highlight your promotion

Highlight an image banner

Robin Söderling

Robin Söderling, född den 14 augusti 1984 i Tibro, Sverige, är en av Sveriges mest framstående tennisspelare genom tiderna. Han är känd för sin kraftfulla spelstil, intelligens på banan och oöverträffade konkurrenssinne. Genom sitt varumärke RS Sports har Söderling också blivit en symbol för framgång, målmedvetenhet och professionalism inom tennisvärlden.

Söderling började spela tennis vid en tidig ålder och visade snabbt upp en otrolig talang. Hans framfart som junior var lovande och han vann flera nationella juniortitlar innan han gick vidare till att bli professionell spelare. Under sin karriär nådde Söderling en imponerande ranking som nummer 4 i världen i singel, vilket är den högsta rankingen som någonsin uppnåtts av en svensk tennisspelare sedan Stefan Edbergs tid.

En av Söderlings mest minnesvärda prestationer inträffade under French Open 2009. Han besegrade den oslagbare Rafael Nadal i fjärde rundan, vilket innebar Nadals första förlust någonsin i turneringen. Söderling fortsatte att imponera och nådde finalen, där han ställdes mot Roger Federer. Trots att han inte vann titeln, blev han den första spelaren som besegrade både Nadal och Federer i en och samma Grand Slam-turnering.

Robin Söderlings varumärke, RS Sports, har blivit synonymt med hans framgångsrika karriär. Varumärket representerar hans dedikation, passion och fokus på att leverera sitt bästa på och utanför banan. RS Sports erbjuder ett brett sortiment av tennistillbehör och kläder, som speglar Söderlings stil och elegans. Bland de populära produkterna finns racketar, tenniskläder, träningsutrustning och accessoarer, som alla är designade med tanke på prestanda och stil.

Tyvärr tvingades Söderling att avsluta sin karriär tidigt på grund av en kronisk artrit i handleden. Trots detta har hans inverkan på tennisvärlden och hans bidrag till svensk tennis inte försvunnit. Han har fortsatt att vara aktiv inom sporten som tränare och mentor för unga spelare, och han har även organiserat tennisutbildningar och evenemang för att främja sporten i Sverige och globalt.

Robin Söderling kommer alltid att vara en hyllad tennisspelare och en inspirerande figur för många. Genom sin framgångsrika karriär och sitt varumärke RS Sports har han satt en hög standard för professionalism och excellens inom tennisvärlden.

ATP - TITLAR

SINGEL

Open Sud De France (2004, 2008)

Milan Indoor (2005)

Swedish Open (2009, 2011)

Rotterdam Open (2010, 2011)

BNP Paribas Masters (2010)

Brisbane International (2011)

Marseille Open 13 (2011)

DUBBEL

Swedish Open (2008)

Robin Söderlings sportvarumärke

Under 2013 grundade tennisstjärnan Robin Söderling varumärket RS Sports som tillhandahåller premiumprodukter i tre divisioner: RS Tennis, RS Padel och RS Sportswear. Idén till varumärket var att skapa produkter för “people in motion”.

RS Tennis

Först ut var RS Tennis där Söderling utvecklade sin egen tennisboll som snabbt blev en världssuccé, detta resulterade även i att fler produkter togs fram, bland annat tennissträngar, tennislindor och väskor.

RS Padel

I tid med att Padel fullständigt exploderade i Sverige valde Söderling bredda sin portfölj och lanserade RS Padel. Första produkten att lanseras inom segmentet blev även här en boll, nämligen Padel Tour X som utvecklades i samarbete med padelproffset Simon Vasquez. Näst på tur blev ett premiumracket tillsammans med padelstjärnan Cayetano Rocafort. Sedan dess har flertalet padelracket, padellindor, padelväskor och andra tillbehör inom sporten lanserats.

RS Sportswear

Under 2021 lanserades även kläder från RS Sports, under namnet RS Sportswear. Ambitionen när RS skapade träningskläder var att erbjuda er världens skönaste träningskläder. Vare sig du skall ut och springa, gå till gymmet, powerwalka eller bara vill ha sköna avslappnade kläder till vardags så är RS perfekt för dig. 

Läs mer om RS Sports här.

Robins val av rack

Prime Power Edition 2.0 Padelrack Prime Power Edition 2.0 Padelrack
Slutsåld
Prime Power Edition 2.0
Ordinarie pris 2 795 kr
Men's Paris Modal T-shirt Teal black Men's Paris Modal T-shirt Teal black
-40%
Men's Paris Modal T-shirt
Ordinarie pris 499 kr Rabatterat pris 299 kr