Vanliga frågor

Om du har en fråga, se vår lista med vanliga frågor innan du kontaktar oss för att få hjälp.

Orders & shipping

Min rabattkod fungerar inte?

Våra koder är vanligtvis ej giltiga i kombination med andra erbjudande eller kampanjer.

Vi är ledsna att höra att du har problem med att använda din rabattkod. Här är några steg för att felsöka och lösa problemet:

 1. Kontrollera kodens giltighet:
  Se till att kampanjkoden du försöker använda fortfarande är giltig. Vissa koder har utgångsdatum eller specifika användningsperioder. Se till att koden är inom dess giltighetstid.
 2. Granska regler och villkor:
  Läs noga igenom villkoren för kampanjen. Vissa koder kan ha specifika krav, som ett lägsta beställningsvärde, specifika produktkategorier eller geografiska begränsningar.
 3. Skiftlägeskänslighet:
  Kampanjkoder är vanligtvis skiftlägeskänsliga. Dubbelkolla att du har angett koden exakt som den visas, inklusive versaler eller specialtecken.
 4. Inga blanksteg eller stavfel:
  Kontrollera att det inte finns några extra mellanslag, stavfel eller fel i koden. Det är bäst att kopiera och klistra in koden direkt från källan för att undvika manuella misstag.
 5. Engångskoder:
  Vissa kampanjkoder är endast för engångsbruk. Om du redan har använt koden tidigare kanske den inte fungerar igen.
 6. Exklusivitet:
  Se till att kampanjkoden är tillämplig på varorna i din kundvagn. Vissa koder kan vara exklusiva för specifika produkter eller samlingar.
 7. Webbläsarproblem:
  Ibland kan webbläsarcookies eller cache störa kodapplikationen. Försök att rensa webbläsarens cache och cookies, starta sedan om sessionen och använd koden igen.
 8. Kontakta support:
  Om du har följt dessa steg och koden fortfarande inte fungerar, tveka inte på att kontakta oss. Uppge vilken rabattkodkod du försöker använda och alla relevanta detaljer så att vi kan hjälpa dig att lösa problemet snabbt.
Hur lång är leveranstiden?

Just nu pågår en lagerflytt hos RS och det innebär längre leveranstid än vanligt.

Mellan 1-3 dagar är standard för alla våra leveransalternativ inom Sverige. Leveranstiden kan variera lite beroende på vilket leveransalternativ du har valt. Vid kampanjer kan leveranstiden vara något längre. Vi gör allt vi kan för att du ska få din beställning så snabbt som möjligt, dock så tar vi inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Vad kostar frakten?

RS Sports erbjuder fri frakt till kunder som handlar för mer än 800 kr, annars tillkommer en fraktkostnad på 50 kr. Vi erbjuder även alltid fria returer.

För frakt till länder utanför EU kan det tillkomma en tullavgift.

Hur gör jag en retur?

Retur med Postnord eller DHL

Valde du leverans med Postnord eller DHL så har du utöver din beställda produkt/produkter även fått ett returformulär samt en returfraktsedel.

- Börja med att fylla i det medföljande returformuläret och lägg sedan ned det i paketet du returnerar tillsammans med den oanvända produkten/produkterna i originalförpackningen.

- Förslut förpackningen ordentligt.

- Applicera den medföljande returetiketten över den ursprungliga fraktetiketten som redan sitter på din förpackning.

- Om du fick din leverans med Postnord så kan du lämna in din retur på valfritt Postnord-ombud. Vill du ha hjälp med att hitta var du kan lämna in din retur kan du klicka på denna Postnord-länk: https://www.postnord.se/vara-verktyg/hitta-servicestalle

- Om du fick din leverans med DHL så kan du lämna in din retur på valfritt DHL-ombud. Vill du ha hjälp med att hitta var du kan lämna in din retur kan du klicka på denna DHL-länk: https://www.dhl.com/se-sv/home/vara-divisioner/paket/privatkund/hamta-paket/hitta-dhl-ombud.html

- Spara kvittot du får av ombudet när du lämnar in din retur tills du fått besked av oss att din retur är färdigbehandlad, då det är ditt bevis på skickad retur.

Hur lång tid har jag på mig att returnera?

RS Sports tillämpar 30 dagars ångerrätt. Om det har gått mer än 30 dagar sedan du har mottagit din beställning kan vi tyvärr inte erbjuda dig återbetalning. För att vara berättigad till en godkänd retur måste din artikel vara oanvänd, i samma skick som du fick den i samt att returen skickas tillbaka i originalförpackningen.

Vänligen notera att vi debiterar en avgift på 150 SEK för försändelser som inte hämtas ut inom angiven tid på ombudet. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för frakt, retur samt hantering.

Kan jag göra ett byte?

Vi erbjuder tyvärr inte byten. Du är dock mer än välkommen att returnera artikeln du inte vill behålla och få full återbetalning och sedan göra en ny beställning med den artikel du vill ha istället.

Hur reklamerar jag en produkt?

Skulle det vara så oturligt att du har mottagit en vara som det är något fel på så kommer vi att göra vårt bästa för att hjälpa dig så snabbt som möjligt. Vi ber dig att kontakta vår kundservice via mail på: help@rs-sports.com

När du kontaktar oss så vill vi gärna att du uppger ditt ordernummer (XXXXX), vilken vara det gäller och berättar vad felet är så grundligt du kan, samt bifogar minst en bild på felet på produkten, gärna flera med olika vinklar. Ger du oss all denna information direkt när du vill reklamera en produkt så leder det i många fall till att vi kan lösa ditt ärende mycket snabbare.

När får jag min återbetalning?

När din retur har mottagits och inspekterats skickar vi ett e-postmeddelande för att meddela dig att vi har fått din retur till vårat lager. Vi kommer också att meddela dig om godkännande eller avslag på din återbetalning. Om du godkänns kommer en återbetalning göras så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur. Återbetalningen sker via samma betalningssätt som du använde vid beställningen. Notera att om ditt ordervärde inte översteg 800 kr så kommer vi dra av 50 kr för frakten ut till dig, men returfrakten står vi för.

Sena eller saknade återbetalningar

- Räkna med att det kan ta upp till 14 dagar innan du får din återbetalning.

- Om du inte har fått någon återbetalning ännu, vänligen kontrollera ditt bankkonto igen.

- Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag, det kan ta lite tid innan din återbetalning publiceras officiellt.

- Vidare bör du kontakta din bank. Det tar ofta lite behandlingstid innan en återbetalning bokförs.

- Om du har gjort allt detta och fortfarande inte har fått din återbetalning, vänligen kontakta oss via mail på: help@rs-sports.com

Skador vid leverans

Upptäcker du skador på ditt paket skall du omedelbart anmäla detta till ombudet eller chauffören och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket utan att en notering har tagits angående detta med ombudet eller chauffören. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Övrig returinformation

- Presentkort går tyvärr inte att returnera.

- För att en retur ska vara möjlig behöver vi ett kvitto eller ett inköpsbevis (Ordernummer)

- Skicka inte tillbaka ditt köp till tillverkaren.

- Det finns vissa situationer där endast delvis återbetalning beviljas (om tillämpligt)

- Varje artikel som inte är i sitt ursprungliga skick, är skadat eller saknar delar av skäl som inte beror på oss är ej en godkänd retur.

- Varor som returneras mer än 30 dagar efter leverans.

Hur gör jag för att avregistrera mig från nyhetsbrevet?

För att avregistrera dig från vårt nyhetsbrev, klicka på knappen “avanmälan” i vårt nyhetsbrev eller skicka ett mail till: help@rs-sports.com

Hur kontaktar jag er?

Skulle det vara så att du har ytterligare frågor som inte har besvarats på denna sida, så är du mer än välkommen att kontakta oss via mail på: help@rs-sports.com. Det gäller även såklart om du har några frågor eller funderingar kring våra produkter eller liknande, vi finns här för att svara på alla dina frågor!

Vill du samarbeta?

För samarbeten och övriga förfrågningar, maila oss på: collab@rs-sports.com

Är min order skickad?

Så snart din order har skickats från vårt lager får du en leveransbekräftelse med en spårningslänk. Om du inte har mottagit något mejl angående din leverans får du gärna börja med att dubbelkolla så att det inte har hamnat i din skräppost. Hittar du det fortfarande inte, får du gärna skicka ett mail med ditt ordernummer till help@rs-sports.com för snabb hjälp.

Hur använder jag mitt presentkort?

Ange presentkortets kod i kassan.

Hur får jag en ny retursedel?

Saknar du en returfraktsedel? Skicka ett mejl till help@rs-sports.com så hjälper vi dig.

Jag har inte fått en orderbekräftelse, vad gör jag?

Orderbekräftelsen bör vara hos dig kort efter att du har lagt beställningen, ibland kan den även hamna i skräpposten. Saknar du fortfarande en orderbekräftelse får du gärna kontakta oss på help@rs-sports.com med följande information:

- Kundnamn
- E-postadress som köpet registrerades på